VINDLUST expo – Stad Onderstroom / Polderpand Diksmuide / 15 juni – 20 augustus 2024


Een Ministerie van Propaganda (ook agentschap, bureau of Propagandaafdeling) is het deel van een regering dat belast is met het genereren en verspreiden van propaganda. Het gebruik van het woord ‘propaganda’ in de context van Ministeries is sinds de Tweede Wereldoorlog, wegens de negatieveve connotatie, zeldzamer aan het worden. Ook al voeren regering routinematig propaganda. De termen ‘public relations’, ‘onderwijs’, ‘reclame’ of ‘informatie’ dekken de lading in de 21ste eeuw.
Propaganda steunt op dezelfde psychologische manipulatieve technieken als bij reclame voor commerciële producten. Waar reclame het aanprijzen van diensten, producten, visies of gedachtegoed van de afzender is. Is propaganda eenzijdige ideologische of religieuze reclame. Beiden gebruiken massamedia en hebben tot doel onze houding en ons gedrag te beïnvloeden.
De slogans –waar Puype de boodschappen van reclame en propaganda op de korrel neemt- worden op afval karton van bruine verpakkingsdozen gezeefdrukt. Deze dozen zijn van de meest overbodige ‘producten’ van het consumentisme. Ze dienen enkel om producten in bulk van de fabriek tot in het distributie depot of winkel te brengen.

Screenprint performance / free prints on cardboard (boxes) + T-shirt 1/1 ‘Your Art Collection Is Obscene’.

Plaats een reactie