Tallinn 2006 – ‘Give A New Structure To The Old’

Hoogdruk op oude blueprints van machine onderdelen, verschillende formaten. De werken zijn een combinatie van letters en linosnede.

‘Give a new structure to the old’ is gebaseerd op het idee dat een nieuwe structuur meestal steunt op de fundamenten van de vorige structuur. Dus moet je altijd rekening houden met de structuur, die voor de nieuwe komt. Vaak zie ik dat de mensen in de ex Sovjet Unie (in dit geval Estland) de vorige structuur zover mogelijk van zich afduwen. Ze willen de voorbije 50 jaar vergeten. Hoe ze dat doen, is niet altijd even duidelijk.

Toen ik deze werken aan het voorbereiden was, kwam ik tot de conclusie dat ik ook rekening moest houden met de geschiedenis van deze vellen papier. Ik kon niet zomaar een grafische verhouding op het blad plaatsen. De onderliggende structuur en de kleur van het papier heeft een zeer grote invloed gehad op de keuze van de lay-out. Toen ik de eerste proefdrukken maakte, kwam ik tot de conclusie dat ik zeker niet met zwart mocht drukken. Het zwart was veel te sterk en kon zich niet integreren in de sfeer van de door de zon vervaalde kleuren. Dus moest ik in donkerbruin drukken, zodat de tekst zich beter kon verenigen met de papieren drager.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s